De voordelen van Facebook Dynamic Product Ads

Je kent het vast wel, je bezoekt een website die jij interessant vindt en na een tijdje zie je op Facebook advertenties over hetzelfde onderwerp. Dit is dus een voorbeeld van dynamische remarketing op Facebook en deze worden gemaakt door middel van Facebook Dynamics Product Ads.

Facebook Dynamic Product Ads zijn eigenlijk dynamische advertenties op Facebook, waarbij producten worden laten zien, waar een persoon al interesse in heeft getoond. Dit kan inhouden dat je op een bepaalde website, app of andere plek op het internet hebt gekeken.

Daarnaast verzamelt Facebook gebruikersinformatie, waardoor er een interessegroep wordt aangemaakt op basis van gedrag. Bezoekers tonen interesse in bijvoorbeeld een (vergelijkbaar) product. Bij adverteren op Facebook kunnen deze interessegroepen worden toegevoegd. Het gevolg hiervan is dat je personen bereikt die nog geen interactie hebben gehad met je website (dynamische prospecting).

Wat zijn dus de voordelen van Facebook Dynamic Product Ads?

Dynamische remarketing
Automatisch potentiële kopers bereiken door middel van dynamische remarketing. Je kan dan bijvoorbeeld via Facebook/Instagram dynamische advertenties uitleveren aan personen die interesse hebben getoond in een product op jouw website of app.

Dynamische prospecting
Dit is bijna hetzelfde als dynamische remarketing. Het verschil zit hem alleen in de plek waar mensen op internet interesse getoond hebben in een product. Door dynamische advertenties uit te leveren aan personen die interesse getoond hebben in (vergelijkbare) producten, spreek je een grotere doelgroep aan. De doelgroep heeft namelijk interesse getoond in een (vergelijkbaar) product, maar niet in jouw website of applicatie.

Schaalbaarheid
Facebook Dynamic Product Ads zijn schaalbaar en dit is voornamelijk handig voor internationale bedrijven. Zij kunnen de gegevens van dynamische advertenties kopiëren naar andere advertentieaccounts. Per land moet er wel een aparte productfeed zijn en een vertaling voor de advertentieteksten.

Misschien is het voor uw product/dienst ook handig om gebruik te maken van Dynamic Product Ads!

Ook interessant voor u

Drie pijlers die in de socialmedia-marketing cruciaal zijn

Dat social media al tijden voor veel ondernemingen een onmisbaar element van...

Lees meer

10 praktische tips voor een betere (online) vindbaarheid in de huidige tijd

De huidige tijd geeft veel ondernemers ruimte om te werken aan een betere...

Lees meer

Hoe kun je klanten de coronaregels beter laten volgen?

De afgelopen periode zijn er veel maatregelen getroffen die zowel ondernemers als...

Lees meer

Communicatie en transparantie in een crisistijd

Een goed voorbeeld van een bedrijf dat omgaat met de huidige crisis...

Lees meer