De promotie van jaarmarkten

Vanwege Corona liggen de jaarmarkten op dit moment helaas even stil, maar we hopen natuurlijk dat de plannen voor volgend jaar zeker door kunnen gaan. Daarom is het voor organisaties van jaarmarkten van belang om alvast te kijken hoe de promotie opgepakt kan worden, zodat je volgend jaar gelijk actief van start kan gaan. Het is belangrijk dat een jaarmarkt, ofwel seizoens markt goed gepromoot wordt en dat ook toeristen op de hoogte worden gebracht van de aanwezigheid van de markten. Wij van De Markt Online kunnen de online promotie van deze markten bieden. Wij zorgen ervoor dat de markt goed zichtbaar is en dat we mede door deze manier van zichtbaarheid mensen kunnen inspireren om een bezoekje te brengen aan de markt.

Hoe doen we dit? 

  • De inzet van Social media. Wij zetten Facebook en Instagram in om de markt te promoten bij de doelgroep. Op Facebook is dit meer gericht op mensen boven de 25 jaar oud en door middel van Instagram willen we ook de jongeren bereiken. We plaatsen wekelijks diverse posts en houden volgers op de hoogte van allerlei nieuws, ontwikkelingen en activiteiten omtrent de markt. Natuurlijk kunnen we ook andere kanalen inzetten, mocht dit gewenst zijn. We houden de trends goed in de gaten, zodat we altijd up-to-date zijn.
  • Social media advertenties. Om de social media kanalen wat extra kracht bij te zetten, maken we ook gebruik van social media advertenties. We adverteren de pagina’s om meer volgers te krijgen en promoten posts en acties, om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen belangrijke berichten zien en lezen en eventueel ook mee doen aan de (win)acties.
  • SEO optimalisatie. We zorgen ervoor dat we de website ook SEO proof maken, door teksten te schrijven en de juiste zoekwoorden te gebruiken. Daarnaast zetten we lintbuilding in en blijven we ook dit updaten.
  • Google Search en Google Display campagnes. We adverteren op specifieke zoekwoorden om ervoor te zorgen dat de markt goed vindbaar is in Google. Ook maken we banners van de markt die we adverteren onder een bepaalde doelgroep in een bepaalde regio. Door te klikken op de banners komen mensen op de website van de markt terecht. Dit zorgt naast een stukje herkenbaarheid ook voor meer websiteverkeer en een goede verbinding tussen verschillende kanalen.

Bent u geïnteresseerd? En wilt u graag meer informatie? Neem dan even contact met ons op!

Contact

contact form

Ook interessant voor u

De Kracht van Zoekmachine Marketing voor Marktondernemers

We leven in een tijdperk waarin online aanwezigheid cruciaal is voor het...

Lees meer

Marketing voor Marktondernemers: Laat je Bedrijf Bloeien en Verwelkom Nieuwe Klanten! 

Hallo geweldige marktondernemers! 🤗 Als trotse beheerders van levendige marktkramen en bloeiende...

Lees meer

7 Redenen waarom Marktondernemers van Warenmarkten een Website Nodig Hebben

In een tijd waarin online aanwezigheid steeds belangrijker wordt, is het hebben...

Lees meer

Veranderingen op de markt & in de wereld

We kunnen vaststellen dat we niet meer in de middeleeuwen leven. Toch?...

Lees meer