Google Assistent spreekt Nederlands!

Wat is de Google Assistent? 

De Google Assistent is een hele uitgebreide, stemgestuurde hulp. Je kan de assistent naast vragen stellen, ook opdrachten geven. Ook biedt de assistent van zichzelf al ondersteuning door bijvoorbeeld in de ochtend te waarschuwen voor files.

Het is Googles antwoord op Siri, Amazon Alexa en andere stemgestuurde assistenten. De Google Assistent is echter slimmer dan de meeste concurrenten doordat Google immers zoveel data in het bezit heeft.

Meerdere Nederlandse websites en diensten hebben zogeheten actions gemaakt voor de Google Assistent. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld Bol.com te vragen naar een goed cadeau of om recepten via Albert Heijn te ontvangen.

De Nederlandse versie van Google Assistent is vanaf 26 juli 2018 langzaam uitgerold op vrijwel alle Android smartphones. Om de Google Assistent te kunnen gebruiken, heb je wel een smartphone nodig met android 6.0 of nieuwer. Ook als je een iPhone hebt kan je aan de slag met Google Assistent. Deze is voor apple los te vinden in de App Store. Houd er wel rekening mee dat je voor een iPhone of iPad iOS-versie 10 of nieuwer nodig hebt.

Ook interessant voor u

Social media cijfers 2019

Welke social media kanalen gaan dit jaar het meest gebruikt worden? Welke...

Lees meer

Waarom nieuwsbrieven sturen nog steeds belangrijk is

Er worden dagelijks nog erg veel nieuwsbrieven gestuurd wereldwijd. Doordat er vele...

Lees meer

De 7 SEO-trends voor 2019!

Seo staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Bij SEO wordt het...

Lees meer

10 SOCIAL MEDIA TRENDS VOOR 2019

2018 zit er bijna op. Het is daarom belangrijk om al bezig...

Lees meer