Nieuwe markten

Het is natuurlijk heerlijk om te horen dat de vraag naar een warenmarkt nog groot en hoog is in ons land. Zo horen we verhalen dat er in Groningen mogelijk nieuwe markten bijkomen, doordat de buurt hierom vraag. Wanneer de markt goed is samengesteld is het een win-win situatie voor de bezoekers en marktondernemers. Het is dan ondenkbaar dat het geen succes wordt.

Groeien!

Ook is er pas een nieuwe markt in Amsterdam bijgekomen. De Zuidas Markt was een diep gekoesterde wens van de buurt. De markt is vorige week donderdag gestart en heeft een zeer mooi uitgebalanceerd aanbod van marktondernemers. Er komen nog meer markten bij in Amsterdam. Mensen omarmen het concept en vinden het fijn om hoogwaardige producten te kopen, goede service te krijgen en te genieten van de sfeer op de markt.

 

CVAH Louise Wesselius en secretaris Martie Bleeker-Steenstra Zuidas Markt met Bart van Bart's Beans

CVAH-voorzitter Louise Wesselius en CVAH-regiomanager Evelyn Bethume op de  Zuidas Markt met Bart van Bart’s Beans

Iedere markt is anders

Elke marktondernemer zal beamen dat iedere markt anders is. Een marktondernemer deelde laatst nog dat de vrijdagmarkt en de zaterdagmarkt in dezelfde plaats compleet anders is. De samenstelling van de markt (met verschillende marktondernemers) is anders en het publiek vaak ook. Het onderschrijft maar weer eens, dat de markt belangrijk is voor verschillende mensen op verschillende dagen. Iedere markt heeft ook zo zijn eigen doel.

Kwaliteit

Natuurlijk moet er altijd kwaliteit zijn. Kwaliteit komt immers altijd bovendrijven. Het is echter wel zo dat in sommige plaatsen of wijken het prijselement belangrijker is dan op een andere markt. Bij de Zuidas Markt is het bijvoorbeeld van ondergeschikt belang net als bij de ZuiderMRKT in Amsterdam zuid. Toch is de markt vaak net wat aantrekkelijker geprijsd dan de speciaalzaken in de buurt. Ongeacht de prijs is uiteraard de prijs essentieel.

Verse producten & vakmanschap

Een andere reden waarom de bezoekers de markt omarmen is natuurlijk de versheid van de producten en het vakmanschap van de marktondernemers. Ook de aandacht is iets wat een sterk punt is. Bij de grote landelijke winkels van grote winkelketens zie je een verschuiving van vakkennis naar goedkopere krachten. Niets mis mee, wanneer je hier ook uit de voeten kunt. Wil je wat meer aandacht en vakmanschap? Dan ben je op de markt op de juiste plek!

Schaarse vergunningen problematiek

Natuurlijk mogen we niet vergeten te vermelden, dat de schaarse vergunningen problematiek roet in het eten kan gooien. Het zorgt immers voor onduidelijlkheid over de toekomst. Is het dan nog wel verstandig om grote investeringen te doen? Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor het zero-emissie beleid in de binnensteden. Hier is uiteraard de verwachting dat de marktkoopmensen een uitzonderingspositie krijgen.

De toekomst

We kijken uit naar een toekomst waar de markten meer de power krijgen en de macht om hun eigen markten goed in te richten op basis van de wensen van hun publiek. Natuurlijk in overleg met de gemeente en in samenwerking met andere belangrijke partijen in een stad, dorp of wijk (denk aan de horeca en winkeliersverenigingen).

Ook interessant voor u

De Kracht van Zoekmachine Marketing voor Marktondernemers

We leven in een tijdperk waarin online aanwezigheid cruciaal is voor het...

Lees meer

Marketing voor Marktondernemers: Laat je Bedrijf Bloeien en Verwelkom Nieuwe Klanten! 

Hallo geweldige marktondernemers! 🤗 Als trotse beheerders van levendige marktkramen en bloeiende...

Lees meer

7 Redenen waarom Marktondernemers van Warenmarkten een Website Nodig Hebben

In een tijd waarin online aanwezigheid steeds belangrijker wordt, is het hebben...

Lees meer

Veranderingen op de markt & in de wereld

We kunnen vaststellen dat we niet meer in de middeleeuwen leven. Toch?...

Lees meer